Afdingen in Marokko

Marrakech Paleis

Hoe je op avontuur kunt gaan in Marrakesh en tegelijkertijd je portemonnee kunt sparen? Het antwoord is simpel: leer hoe je moet onderhandelen!

 

In Marrakesh is het gebruikelijk om af te dingen, maar het kan nog best lastig zijn om te weten hoeveel je moet bieden voor een bepaald item. De vuistregel is dat je ongeveer een derde van de vraagprijs moet betalen, maar het is ook belangrijk om te bedenken hoeveel jij zelf bereid bent te betalen voor het item.

 

Laat je niet verleiden door de verkoper en hou je aan je eigen prijs. Wees assertief, maar wel op een vriendelijke manier. Onderhandelen in Marrakesh is een spel waarbij emoties een grote rol spelen, dus laat je niet van je stuk brengen. Als de verkoper 100 dirham vraagt, bied dan 15 tot 25 dirham en laat hem weten dat je weet hoe de spelregels werken.

 

 

De verkoper zal waarschijnlijk verbaasd reageren en proberen om je te overtuigen om meer te betalen. Hij zal misschien ook zijn prijs verlagen naar 90 dirham, maar dat betekent niet dat jij niet nog verder kunt zakken. Gooi wat charme in de strijd en verhoog je bod langzaam totdat je de prijs bereikt die jij wil betalen.

 

Als de verkoper nog steeds niet akkoord gaat met jouw prijs, dan is het tijd om weg te lopen en hem te vertellen dat je het te duur vindt. Geloof me, de kans is groot dat hij je terugroept of zijn prijs verlaagt om toch nog een verkoop te sluiten.

 

Dus, ga jij binnenkort naar Marrakesh en ben je van plan om te gaan shoppen? Zet dan je onderhandelingsvaardigheden op scherp en maak er een leuke ervaring van! Vergeet niet dat het niet alleen gaat om het kopen van items, maar ook om de interactie met de verkopers en het ontdekken van de lokale cultuur.

IMG_0948_jpg
Yves saint Laurent Museum

 Als je meer tips en tricks wilt voor je Marrakesh-avontuur, check hier mijn andere blogs. Mijn website staat boordevol reisverhalen en handige tips voor het plannen van je reis. Happy shopping!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven