Is soloreizen wel veilig? 5 mythes over soloreizen ontkracht.

Solo female traveler n Yosemite National park

Als je van plan bent om voor het eerst solo te reizen, kan het idee best eng zijn. Er zijn veel mythes en vooroordelen over solo-reizen die je misschien hebben afgeschrikt. Maar laat me je geruststellen: het is allemaal onzin! Hier zijn vijf mythes die we gaan ontkrachten over soloreizen, zodat je hopelijk de stap durft te zetten en het avontuur aangaat.

 

 

 

Mythe #1: Het is gevaarlijk. Veiligheid is een prioriteit als je op reis bent. Maar het idee dat soloreizen per definitie gevaarlijk is, is gewoon niet waar. Je kiest zelf wat je doet en waar je heen gaat. Uiteraard kom je wel eens in een onfijne of zelfs gevaarlijke situaties. Maar in de meeste gevallen kan je met je gezond verstand ongelukken of gevaarlijke situaties vermijden. Bovendien ontmoet je vaak andere reizigers die alleen reizen, zo kan je samen plaatsen bezoeken die men iets gevaarlijker acht. 

Mythe #2: Je zult je eenzaam voelen. Een van de grootste zorgen van soloreizen is dat je je eenzaam gaat voelen. Maar als je openstaat voor nieuwe ervaringen en contact maakt met andere reizigers, is eenzaamheid helemaal geen probleem. Waarschijnlijk  ga je een heleboel nieuwe mensen ontmoeten en vriendschappen sluiten die je anders misschien nooit had gehad. Zo heb ik tijdens mijn solo reis op dag 1 kennis gemaakt met Aidyl. Samen hebben we een week lang NY ontdekt en ze bleek de perfecte reispartner te zijn! 

 

 

 

 

Mythe #3: Het is duurder. Soloreizen hoeft niet duurder te zijn dan reizen met anderen. Vaak kun je geld besparen omdat je geen rekening hoeft te houden met andere mensen hun wensen en budget. Als je alleen reist, kun je ook gemakkelijker beslissen waar je wilt eten en slapen, waardoor je meer controle hebt over je uitgaven.

Kate in Marrakech

Mythe #4: Het is alleen voor avontuurlijke mensen. Je hoeft geen super avontuurlijk persoon te zijn om alleen te reizen. Ja, het kan soms uitdagend zijn, maar je kunt het zo avontuurlijk of ontspannen maken als je zelf wilt. En als je je een beetje onzeker voelt, kan je beginnen met een korte trip naar een bestemming waar je je comfortabel voelt.


Mythe #5: Het is moeilijk om te plannen. Het plannen van een soloreis kan overweldigend lijken, maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er zijn tal van online bronnen en reisgidsen die specifiek gericht zijn op soloreizen. Daarnaast zijn er veel reisorganisaties zoals Joker en KrisKras die speciaal ontworpen reizen aanbieden voor alleenreizigers, waarbij ze je helpen met het plannen van de reis.

 

Twijfel je nog steeds of soloreizen iets voor jou is, dat begrijp ik helemaal en dan kan je  hier lezen hoe je ontdekt met wie je dan wel op vakantie kan gaan. Hopelijk vond je het leuk om deze mythes en waarom ze niet kloppen te lezen en heb ik je kunnen laten zien dat soloreizen een fantastische ervaring kan zijn. Probeer het gewoon eens, en wie weet ontdek je wel een hele nieuwe kant van jezelf!

 

Scroll naar boven