IMG_0957_jpg

Als reisblogger en fervent reiziger krijg ik vaak de vraag of het een goed idee is om met vrienden op reis te gaan. En mijn antwoord is: het hangt ervan af. Hoewel op vakantie gaan met vrienden voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden.

 

 

Als je overweegt om met vrienden op reis te gaan, zijn er enkele vragen die je jezelf moet stellen. Hebben jullie hetzelfde budget? Het kan moeilijk zijn om te reizen met vrienden die een ander budget hebben. Misschien wil jij niet op je centjes letten en heeft je vriend(in) een beperkt budget voor ogen. Bespreek dit op voorhand om ongemakkelijke situaties tijdens de reis te vermijden.

Wil je reisbuddy dezelfde soort reis doen als jij? Wil je een actieve vakantie waarin je doorheen de dag je bestemming ontdekt, of lig je liever de hele dag aan het zwembad? Bespreek dit vooraf, want het kan voor fricties of zelfs ruzie zorgen. Volg je gevoel en kies iemand waarmee je goed kunt communiceren en die dezelfde interesses heeft als jij.

 

 

En als je niemand hebt om mee op reis te gaan, is solo reizen misschien wel iets voor jou! Als je nog twijfelt, maak je dan geen zorgen over wat je alleen moet doen of tegen wie je moet praten. Solo reizen daagt je uit om uit je comfortzone te stappen en nieuwe mensen te ontmoeten. Probeer het eens met een weekendje weg en ontdek hoe bevrijdend het kan zijn.

 

Zion National Park, Angel Landing as a solo female traveler

Heb je beslist met wie je gaat dan is het nu tijd om te ontdekken naar waar je gaat! Heb je nog inspiratie nodig of weet je niet goed waar te beginnen? In deze blog leg ik je uit hoe jij je vakantie met een mid-budget kunt plannen. En speciaal voor jou heb ik hier mijn top 5 bestemmingen geplaatst voor 2023!

 

Reizen is een kans om te groeien en jezelf beter te leren kennen. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffers en ga op avontuur!

Scroll naar boven