Zo ga jij dit jaar zo veel mogelijk op vakantie!

Safari trip, Zuid-afrika

 

2022 was een fantastisch reisjaar! Ik had als doel om 12 verschillende reizen te maken, één per maand. Helaas kon ik in juli en september geen reis maken vanwege mijn werk en veel huwelijken (als weddingplanner/ ceremoniemeester), maar in juni maakte ik dat helemaal goed en trok ik naar Zuid-Afrika en Amsterdam en in oktober/november ging ik met vriendinnen naar Marokko en met Yens naar Malta. Ik wordt al helemaal enthousiast als ik erover schrijf en wil graag mijn geheim delen zodat jij binnenkort ook meer kunt reizen.

 

Een nieuw land bezoeken is een van de beste manieren om een andere cultuur en manier van leven te ervaren. Er zijn zoveel fantastische plaatsen om te bezoeken, dus wie wil er nu niet meer reizen? Plan je verlof in. Neem bijvoorbeeld de week van 1 mei en neem de 4 opeenvolgende dagen vrij an 2 mei tot en met 5 mei om een hele week vrij te hebben met slechts 4 verlofdagen.    

 

 

 Wat dacht je van een korte reis van 2 dagen? Zoek een vlucht die op vrijdagavond of zaterdagochtend vroeg vertrekt en op zondagavond terugkomt. Zo kun je een leuke nieuwe plek ontdekken zonder verlof op te nemen. Twee dagen ontspannen.

 

Je weet wanneer je verlof hebt, dus nu kan je zoektocht echt beginnen! Het is echter beter om niet op voorhand te beslissen waar je heen gaat, omdat dit meestal duurder uitkomt. Als je echter een bestemming hebt waar je echt heel graag naartoe wilt, kun je het beter anders aanpakken. In dit artikel leg ik je graag uit hoe je dat het beste kunt doen.

 

Waar brengt je volgende reis je naartoe? Skyscanner is vanaf nu je nieuwe beste vriend en vertelt je waar je het goedkoopste naartoe kunt gaan! De site zoekt voor jou het hele net af naar de goedkoopste vliegtickets. Voer de vertrek- en terugkomstdatum in de zoekbalk in. Voor vertrek heb je 2 opties: je kunt een specifieke luchthaven invoeren of bijvoorbeeld België/Nederland. Dan kiest Skyscanner zelf verschillende luchthavens. Houd er rekening mee dat je voor sommige luchthavens verder moet reizen en dus voor vervoer moet zorgen of meer moet betalen voor transport, waardoor je beter 10 tot 20 euro meer kunt betalen voor een bepaalde vertrekluchthaven dan voor het goedkoopste ticket. Vervolgens tik je in de balk “Ik weet niet waarheen/overal zoeken” en klik je op de blauwe knop “tickets

Kate en de Big Ben

Ik deel graag nog een paar tips die je kunnen helpen om het meeste uit je reis te halen. Ten eerste is het handig om van tevoren te onderzoeken welke activiteiten je kunt doen op je bestemming en hoeveel deze kosten. Zo kun je een realistisch budget opstellen en voorkomen dat je ter plaatse voor onverwachte kosten komt te staan.

 

Een andere tip is om te overwegen om buiten het hoogseizoen te reizen. Dit kan niet alleen de kosten drukken, maar ook de drukte verminderen en je een meer authentieke ervaring geven, omdat je de bestemming in een minder toeristische tijd bezoekt.

 

Tot slot is het belangrijk om open te staan voor nieuwe ervaringen en culturen. Probeer nieuwe gerechten, leer de lokale taal, maak contact met de lokale bevolking en leer over hun manier van leven. Dit kan je reiservaring verrijken en je een beter begrip geven van de wereld om ons heen.

 

Voila, de datums zijn ingepland, de vluchten zijn gevonden en het verblijf is geregeld nu rest je enkel nog maar: beentjes omhoog en genieten maar. Of ben je zoals ik een bezige bij en ga je graag op ontdekking dan vind je misschien op mijn blog nog wel een leuke activiteit om te doen. Met deze tips en trucs kun jij ook binnenkort op avontuur gaan en nieuwe plaatsen ontdekken.

Happy travels!

2 gedachten over “Zo ga jij dit jaar zo veel mogelijk op vakantie!”

  1. Pingback: Reizen met vrienden of solo? Zo maak jij de beste keuze. - Kate on Adventure

  2. Pingback: waarom Soloreizen veilig, betaalbaar en niet alleen voor avonturiers is. - Kate on Adventure

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven